Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.12.2020 06:14 - НАЙ- ПОСЛЕ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.12.2020 06:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                    МАРИХУАНАТА ВЕЧЕ НЕ Е НАРКОТИК





image

 

 

Историческо гласуване в ООН днес най-накрая призна медицинската стойност на канабиса — растение, което се използва терапевтично от хиляди години.

 

След препоръка на експерти от Световната здравна организация, Комисията на ООН за наркотични вещества гласува за премахване на канабиса от списъка на наркотиците, за които по-рано се смяташе, че имат малка медицинска полза. По ирония на съдбата това включва и хероина. Въпреки това, той все още остава забранено лекарство за немедицинска употреба съгласно законодателството на ООН.

 

Решението на ООН ще допринесе за нарастващия стремеж в много страни за увеличаване на достъпа до лекарства, базирани на канабис и би могло да предизвика още научни изследвания за отдавна известните медицински свойства на растението. Решението може също така да действа като катализатор още повече държави да легализират “тревата” за медицинска употреба, което често води и до преразглеждане на развлекателната й употреба.

 

В момента над 50 страни по света са приели програми за лечебен канабис. Канада, Уругвай и 15 щата на САЩ са легализирали развлекателното използване на марихуаната, подобни закони има и в Мексико и Люксембург.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190857
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575